kecaj, poszło na PW
[Inne] diler nie wywiązał się z umowy??
Zwiń
X
-
zajas, najpierw odwiedź dealera. Sprawdź co masz w zamówieniu. Jeśli masz z czujnikiem przechyłu, to zareklamuj jego brak i niezgodność towaru z umową - niech reklamację Ci potwierdzi na piśmie. Jak dealer jest mądry to się z TObą dogada, a jak głupi to masz jeszcze SAP, Pavla. Ja od miesiąca wożę się z podwójnie lakierowanymi drzwiami w Mitsubishi Outlanderze i chałupniczą wiązką haka zamiast Thule zamontowaną w nim przez ASO Mitsu w Boguchwale Importer w ogóle się niezainteresował - to sprawa dealera. Na szczęście udało się zainteresować policję (art. 286 par. 1), prasę i TV. Zobaczymy, czy zmienią zdanie po "reklamie".
[ Dodano: Wto 02 Lut, 10 20:37 ]
Lepiej jednak się dogadać. Szybciej i taniej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jefryPisz skargę do Skody w Czechach oni wytargają gnoja za uszy !!
Niestety w tym przypadku dana osoba sama sobie jest winna.
Jeżeli to wina salonu to tylko i wyłącznie on za to odpowiada. To salon składa zamówenie w systemie.
Ja zamawiając samochód zrobiłem konfigurację w internecie i z tą konfiguracją pojechałem do dealera. On zrobił zamówenie i poprosił mnie o porównanie z moja konfiguracją. Zgadzała się i konfiguracja i cena. Dopiero potem nastąpiły negocjacje...
Auto mam takie jakie chciałe...Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zajasznajomy 2 miesiące temu odebrął nową O2 FL, ostatnio się z nim widziałem, zgadaliśmy się w temacie alarmu który on ma "fabrycznie" zainstalowany, tylko jest jedno ale: dopłacił 1200 zł do fabrycznego alarmu z monitorowaniem wnętrza i czujnikiem przechyłu, a ostatnio jak czytał instrukcje obsługi zaciekawił go temat wyłączenia monitorowania wnętrza, którego czujnik wg instrukcji jest zamontowany w słupku B na wysokości regulacji oparcia kierowcy, ale w jego aucie go tam nie ma, są tylko czujniki przy słupkach A
To niech przeczyta stronę nr 2.
Zamieszczone przez zajasw mojej ocenie w tym wypadku diler nie wywiązał się z umowy, ponieważ alarm został zainstalowany u niego, a nie w fabryce
Poproś kolegę, żeby Ci pokazał, gdzie w umowie, zamówieniu, fakturze, czy jakimkolwiek dokumencie, który otrzymał, lub też na stronie skody jest napisane, że alarm jest montowany w fabryce?
Od razu ci powiem, że nigdzie, a z tego co zauważyłem, to fabryka montuje tylko immobilizer. Alarm, zgodny ze specyfikacją i zatwierdzony przez producenta skody, montuje dealer.
Co do czujnika przechyłu, to może być źle podłączony, odłączony, albo nie zainstalowany, albo po prostu wadliwy. :|
Jak jest na sali jakiś dealer, to niech mnie poprawi jeśli się mylę.zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daszek
Od razu ci powiem, że nigdzie, a z tego co zauważyłem, to fabryka montuje tylko immobilizer. Alarm, zgodny ze specyfikacją i zatwierdzony przez producenta skody, montuje dealer.
Co do czujnika przechyłu, to może być źle podłączony, odłączony, albo nie zainstalowany, albo po prostu wadliwy. :|
Jak jest na sali jakiś dealer, to niech mnie poprawi jeśli się mylę.
Co innego kiedy auto jest już wyprodukowane i doposażane przez dealera.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daszekAlarm, zgodny ze specyfikacją i zatwierdzony przez producenta skody, montuje dealer.
Komentarz
-
-
Jeszcze raz zadaję pytanie co jest w zamóweniu na papierze?
Jest kilka opcji alarmu, z funkcją monitorowania wnętrza, czujnikami przechyłu itp.
Wyłącznik czujników przechyłu umieszczony jest na lewym, środkowym słupku na dole. Tam montuje sie wyłącznik fabrycznie.
Jeżeli auto było "dozbrajane" przez salon to trgo wyłącznika tam nie będzie.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajWyłącznik czujników przechyłu umieszczony jest na lewym, środkowym słupku na dole. Tam montuje sie wyłącznik fabrycznie.BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
Hi...
Alarmy niefabryczne też mają często funkcję "wyłączania". Jesli nie ma dodatkowego
przycisku to najczęściej naciśniecie ponownie uzbrajania zanim się faktycznie uzbroi wyłącza funkcję monitorowania wnętrza.
A swoją drogą - dopłaciłem tez do fabrycznego i dealer był nieco zmieszany jak mu wytknąłem brak przycisku. Ale nie mialem czasu walczyć - wyłączanie wnętrza mi wystarcza.
Pozdrawiam...Kwiatek...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4kwiatekHi...
Alarmy niefabryczne też mają często funkcję "wyłączania". Jesli nie ma dodatkowego
przycisku to najczęściej naciśniecie ponownie uzbrajania zanim się faktycznie uzbroi wyłącza funkcję monitorowania wnętrza.
A swoją drogą - dopłaciłem tez do fabrycznego i dealer był nieco zmieszany jak mu wytknąłem brak przycisku. Ale nie mialem czasu walczyć - wyłączanie wnętrza mi wystarcza.
Pozdrawiam...
Nie znam się na tyle ale...
Zamawiasz fabryczny alarm kosztujacy powiedzmy 1000zł.Sprzedawca celowo go nie zamawia.Na miejscu zakłada dokładany(kosztujący ok 300zł).Liczy na niewiedze kupującego.Ewentualnie głupie tłumaczenie i zostaje mu pare stówek w kieszeni.Niby niewiele jednak jeśli sumę pomnożymy razy powiedzmy 30 aut w miesiącu robi się ciekawy zysk.
To tylko moja taka własna wizja skoro to już nie pierwszy przypadek z alarmem
Komentarz
-
-
ja mialem u siebie na zamówieniu dwie tabelki zatytuowane
1. Wyposażenie dodatkowe zamawiane w Punkcie Dealerskim - Akcesoria
2. Fabryczne wyposażenie dodatkowe zamawiane na etapie produkcji samochodu - Opcje
alarm byl w pkt 1 ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ek1. Wyposażenie dodatkowe zamawiane w Punkcie Dealerskim - Akcesoria>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez navigatorwinno być stosownie odnotowane w książce serwisowej- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez navigatorZamieszczone przez Jac_ek1. Wyposażenie dodatkowe zamawiane w Punkcie Dealerskim - Akcesoria
Miałem zakładane progi ozdobne i fartuchy przeciwbłotne (chlapacze) i nie mam żadnego wpisu. Zamawiałem to w momencie skladania zamówienia na auto. Było to wyraźnie zaznaczone, że jest montowane przez salon.
Swoją drogą w przypadku oszustwa zawsze można tym tematem zająć UOKiK.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
sprawa jest jasna - mial byc alarm fabryczny, a jest montowany u dealera. Dealera masz na tacy, i teraz pytanie, co chcesz jako zadoscuczynienie?
Teoretycznie moglbys auto zwrocic jako niezgodne z umowa, ale dealer na bank sie nie zgodzi i musialbys sie sadzic.
Fabrycznego alarmu raczej ci teraz nie wsadza.
Kasy do reki pewnie nie dostaniesz (jak koledzy wyliczyli to ok 700zl).
Mysle ze najprosciej odebrac w naturze, czyli np 3 darmowe przeglady, albo jakies dodatki do auta.
Komentarz
-
Komentarz